Vapaapäivät, Firenze

Sunnuntai-aamuna muut lähtivät Firenzeen ja minä jäin kotiin, koska kaipasin omaa rauhaa ja lepoa. Herättyäni kävin aamupalalla läheisessä kahvilassa ja kävelin isompaan kauppaan, coopiin. Nautin olostani yksin vihdoinkin, joten rentoutuminen tuli tarpeeseen. Illemmalla kävin paikallisessa apteekissa ja yllätyksekseni tuotteet ja toiminta siellä oli aika lailla samoja kuin kotona, tosin italian kielellä. Löysin kuitenkin haluamani, purkit on helposti tunnistettavissa merkistä.

Maanantai
Aamulla Oonan kanssa kahvikuppien ääressä päätettiun, että lähdetään Firenzeen, koska minulta jäi edeltävänä päivänä väliin ja Oona ei ollut ehtinyt kiertämään kaikkia haluamiansa paikkoja. Asumme juna-aseman vieressä, joten päästiin aika pian lähtemään. Lippu Firenzeen maksaa 4,40e. Paikan päällä huomattiin, että joka kulmassa on vaatekauppa OVS (newyorkerin tapainen) tai mäkkäri, tuli niissäkin käytyä toki :D
 Käytiin kahvilassa, josta näkyi ulos kaupungin vilskeeseen. Minusta tämä paikka kuvasti hyvin italialaista kahvilakulttuuria tunnelman ja valikoiman mukaan. Kuten kaikki tiedämme, Italia on tunnettu pitsoista ja pastoistaan, mutta mainitsisin yhtä korkeaan asemaan heidän erilaiset kinkkunsa ja juustonsa, joista ovat kovin ylpeitä. Myös leivoksien kirjo täällä on laaja, jokainen näkemäni ja maistamani on erilaisia mitä kotona päin. En tiedä mikä mauste on kyseessä, mutta tekee mausta todella vieraan.
Jatkoimme matkaa ja käveltiin ympiinsä ilman tiettyä määränpäätä, koska Firenzen keskustassa joka puolella on jotain. Firenze on Toscanan-alueen suosituin turistikohde. Paikallisilta minulle on selvinnyt, että koko Toscanan-alueella puhutaan huomattavasti normaalista italiasta poikkeavaa murretta, ja että paikalliset kutsuvat Firenzeä Florenceksi.
Löydettiin keskustan isot ja kauniit kirkkorakennukset ja jäätiin ottamaan kuvia. En ole ikinä nähnyt nuun massiivisia rakennyksia eläessäni. Matkaa jatkaessa, huomasin taas että Italiassa esim. Alusvaatteet harvoin ovat vaatekaupassa, vaan niille on omat liikkeet. Yleistä muutenkin että tuotteulle on omia kauppoja esim. Kengät, kosmetiikka, laukut tms kaikki erikseen. Käytiin vielä muutamassa kaupassa, mutta Disney-kaupann kohdalla molemmat innostui ja rynnittiin sisään. Oltiin kuin pienet lapset, ihasteltiin kaikkea ympärillä olevaa silmät kiiluen ja muistellen lapsuutta. Nostalginen fiilis, täytyy myöntää haha. Oona osti mukaansa pari teemamukia, näin jälkeenpäin harmittaa vähän että ei tullut itse ostettua. Kello alkoi olemaan aika paljon ja lähdettiin juna-asemalle päin. Juna-asema ja lippupisteet ovat täällä aika sekavat mielestäni, eikä henkilökunta ole oikein halukkaita opastamaan. Saatiin kuitenkin väenväkisin tieto ulos heistä ja löydettuun oikeaan junaan ajoissa. Kotona oltiin n.10 aikaan illalla ja mentiin heti nukkumaan, koska aamulla oli herätys jälleen klo 5.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tutustumispäivä työpaikkaan ja ensimmäinen työpäivä

Viimeinen viikko ja kotiinpaluu