Viikonloppu

Perjantaina ja lauantaina työpäivät sujui jo sutjakkaammin. Työnkuvaamme aamiaisvuorolla kuuluu erikoiskahvien tekeminen, pöytien blokkaaminen ja kattaminen, lounaspöydän täyttäminen, lattioiden pesu työpäivän jälkeen ja aamupalan misaaminen. Keittiössä hedelmäsalaattia leikatessa työkaverini Renata opetti minulle hedelmiä italiaksi. Kävin myös hotellin huoneissa täyttämässä minibaarit Francescon kanssa. Hotelli on melko pieni, n.70 huonetta. Tutustuin paremmin työpaikkani nuoriin ja vaihdoimme yhteystietoja sosiaalisessa mediassa. Perjantaina työpäivän jälkeen käytiin Annen kanssa hakemassa minulle ja Oonalle italialaiset puhelinliittymät ja Anne tuli meille katsomaan asuntoamme.
Lauantaina käytiin yhdessä Oona, minä, Artturi ja Matias piipahtamassa paikallisessa yökerhossa. Toiminta siellä olisi Suomessa ollut täysin lainvastaista, alaikäisiä oli päässyt sisään, työntekijät joivat itsekkin ja juomiin laitettiin kaksinkerroin alkoholia. Juomia tilattiin narikantapaisesta pisteestä ostetuilla kolikoilla.
Sunnuntaina kun heräsin, menin talomme portaille treenaamaan, täällä voi huoletta juosta koska käytävässä ei pahemmin kaiu. Kaupat olivat kiinni, joten käveltiin pikaruokalaan hakemaan paninit ja pitsaa. Kun oltiin syöty, menimme kävelykadulle ostamaan jäätelöä "gelato" (italian ylpeys) ja kahvia ja jäimme istuskelemaan ihastellen sunnuntaiorkesteria auringonpaisteeseen. Tämä oli ensimmäinen hellepäivä (21 astetta), sinä aikana kun me olemme olleet täällä. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta, eikä tuullut yhtään, tunnelma oli kaikin puolin hyvä.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tutustumispäivä työpaikkaan ja ensimmäinen työpäivä

Viimeinen viikko ja kotiinpaluu

Vapaapäivät, Firenze